thermacell-reklam

Thermacell Portabel Myggskydd

Thermacell är effektivt mot mygg utomhus för att skapa en myggfri zoon på ca 20kvadratmeter. Laddas med gaspatron och myggmedelsplatta (ingår) och avger en luktfri samt osynlig rök som gör att myggen inte vill närma sig.

Den stora fördelen mot myggmedel är att du med en Thermacell slipper kladd på hud och kläder. Gaspatron och myggmedelsplatta ingår för skydd i upp till 12 timmar. Refill går att köpa på 12h eller 48h. (Här finns användarinstruktioner). Se recensioner längst ner på sidan

Till Butik / Beställ


Thermacell Halo

Thermacell Halo är väldigt effektiv mot både mygg och knott. Med tystgående gaspatroner kan du enkelt skapa en osynlig myggfri zon på 20 kvadratmeter. Det här passar utmärkt på till exempel balkongen och altanen, men funkar lika bra på restaurangen, caféet eller i trädgården.

Myggmedlet är helt luktfritt för oss människor, men håller effektivt borta myggorna. Thermacell Halo kan laddas med fyra patroner samtidigt, där varje patron skyddar i ett halvt dygn. Totalt ger de fyra gaspatronerna upp till 48 timmars skydd.

Till Butik / Beställ

Thermacell Refill

När en Thermacell köps följer det med en patron och tre myggmedelsplattor. Detta innebär att man har myggskydd i ca 12 timmar. Här kan du köpa refill till Thermacell med antingen 4-paket eller 1-paket. Med andra ord för 12 timmars skydd eller 48 timmars.

Till Butik / Beställ


Thermacell Campinglampa
Thermacell Campinglampa

Thermacell Campinglampa

Portabel belysning med myggskydd som passar utmärkt för campingturen. Thermacell Campinglampa har en avtagbar lampa som är väldigt praktisk att bära med sig vid exempelvis fjällvandringen.

Lampan lyser med ett starkt vitt sken och kan användas antingen i kombination med myggskyddet eller separat. Häng upp belysningen med hjälp av fästanordningen i husvagnen, tältet eller båten.

Till Butik / Beställ


thermacell-h+Âlster

ThermaCELL Hölster

Ett smart fodral som gör det smidigt att ta med sig sitt myggskydd ut i naturen. Spänn enkelt fast hölstret i båten, bältet, ryggsäcken eller kring benet med hjälp av den tillhörande klämman.

Hölstret passar till Termacells Portabel. Det har praktiska förvaringsfickor på vardera sida för extra myggmedelsmattor och gaspatroner.

Till Butik / Beställ

hållare till Thermacell

Thermacell Multifäste

Ett multifäste för Thermacell där apparaten sätts i ena ändan. I andra ändan finns en klämma som lätt kan fästas på ryggsäcken eller liknande. Därmed kan man ha sin Thermacell aktiv och få effektivt myggskydd oavsett om man kan bära den eller inte.

Till Butik / Beställ

Mer om produkterna

  • Extremt effektivt mot mygg
  • Syns inte – Luktar inte
  • Samma refill till alla modeller
  • Liten och Portabel
  • Bättre mot hyn än myggmedel
  • Täcker 20 kvadratmeter

ThermacellSå fungerar Thermacell

I en Thermacell placeras en liten ”matta” med myggskyddsmedel. Mattan behöver bytas ut varje 4:e timme medan gaspatronerna räcker 12 timmar. När dessa är slut kan man köpa refill. Gaspatronen gör att myggskyddsmattan värms upp och avsöndrar en doft som myggorna inte tycker om. Detta är en doft som man som människa inte kan känna.

Efter ett kort tag är myggskyddet klart runt personen i sådan utsträckning att en ”skyddszon” på 20 kvadratmeter uppstått. Med andra ord kan man ha en Thermacell med sig i tältet, på fisketuren eller på semestern vid husvagnen. Man skyddar inte bara sig själv utan alla som är nära. Det gör denna portabla myggavstötare till det perfekta alternativet till myggmedel. Både ur hälsoskäl och effektivitet. Tillverkarna lovar ett myggskydd på 98% vilket gott och väl räcker för att få en betydligt trevligare tillvaro utomhus.

I ett test som presenterades av Aftonbladet 2008 gavs apparaten toppbetyg och omdömet ”Oerhört effektiv och smidig”.


Thermacell Refill

Glöm inte att köpa in refill till din Thermacell. Oavsett vilken modell som köps in så är det samma refill som används. Dessa går att köpa i enpack eller fyrpack. Enpacken består av 1st gaspatron samt 3 plattor vilket ger ett skydd på ca 12 timmar. Fyrpacken innehåller 4 patroner samt 12 plattor vilket alltså ger ett skydd upp till 48 timmar. Det man kan komma ihåg är att man sällan har på den i 12 timmar i sträck så många gånger kan en refill räcka i en vecka. Allt beror på hur behovet av myggskydd varierar.

Recension på Thermacell myggjagare

Recension av Jaktia

Problemet med mygg och knott drabbar nästan alla svenskar, från norr till söder. Hur man egentligen bäst skyddar sig mot dem råder det olika åsikter om. När Helena och Nicklas, från affärskedjan Jaktias blogg, testade myggskyddet Thermacell vet vi i alla fall mer om deras upplevelser.

Helenas test

Helena intresserar sig främst för att jaga, men det är inte i dessa situationer som Thermacell har testats. Istället har hon använt sig av myggskyddet vid utekvällar.

Enligt hennes upplevelse var Thermacellens effekter mycket starka. När hon och hennes sällskap satt och åt middag, inne i Thermacellens zon, stördes de inte nämnvärt av varken myggor eller knott. Så fort hon gick utanför zonen säger hon dock att det knappt gick att stå stilla. ”Totalt olidligt”, till och med.

Bedömningen från Helena är att Thermacell är ett måste under somriga nätter. Hon framhäver dessutom fördelarna gentemot andra typer av myggmedel. Med Thermacell följer inga obehagliga dofter, rökelser eller kemikalier som ska appliceras på huden. Det här är några av de faktorer som gjorde att Helena upplevde Thermacell som ett mycket effektivt skydd mot både mygg och knott.

Nicklas test

Nicklas sysslar mycket med fiske och det är även i dessa situationer som Thermacellen har testats. Han berättar att han har lagt Thermacellen på båtgolvet under vindstilla förhållanden och berättar att effekten är märkbar efter att 15 minuter har passerat. Enligt honom försvann ungefär fyra femtedelar av myggen tack vare Thermacellen. Dock poängterar han att blåst reducerar effekten ”avsevärt”.

Han tipsar om att placera Thermacellen utifrån vindriktningen. Om det blåser mycket gäller det att placera den så att röken blåser i den riktning man befinner sig. Han tillägger också att han la den på golvet eller marken och inte på bordet. När Thermacellen låg på bordet upplevde han att det fortfarande var mycket mygg därunder.

Helenas och Nicklas tips

  • Placera Thermacellen på golvet eller marken – inte på bordet.
  • Om det är blåsigt, tänk då på vindriktningen när du placerar thermacellen. Den bör placeras så att röken blåser mot dig.
  • Ha med dig två Thermaceller och sätt igång en till ifall det är riktigt mycket mygg ute.
  • Var beredd på den stora kontrasten om du går utanför den myggfria zonen.
Till Butik / Beställ

 

Thermacell

Recension på Ciao

Att uppleva problem med mygg och knott i vardagen är snarare regel än undantag under sommartider. För att råda bot på detta är det många som använder sig av olika typer av myggmedel. Många medel kan dock följa med rökelser och illaluktande dofter eller vara fulla med kemikalier som ska appliceras på huden. En användare på hemsidan Ciao! Har testat myggskyddet Thermacell, som både är fritt från doft och kemikalier som ska smetas på kroppen.

Rosas

Användaren Lhasa, som står för recensionen, ger Thermacell idel rosor. Hon berättar att hon på förhand hört många säga att effekterna är goda, och att hon ”bara kan hålla med i den positiva talkören”. Hon bor själv i norra Sverige och säger att effekterna är tillräckligt bra för att faktiskt kunna sitta ute en kväll utan att störas nämnvärt av myggen.

”Knappast trevligt för myggen, men desto trevligare för oss”

Recensionen, som får medhåll av flertalet användare på sidan, berättar mer ingående om medlet. Hon skriver informativt om ämnet D-Allethrin, som är den substans som gör att myggorna håller sig borta från den skyddade zonen – eller dör om de stannar för länge i den. D-Allethrin fungerar genom att förlama myggen till den grad att de kvävs. ”Låter knappast trevligt för myggen, men desto trevligare för oss”, säger hon.

Kritik

Kritiken som kommer från Lhasa handlar främst om priset. Hon menar att effekterna är väldigt goda och att hon använder den ofta och mycket, men att priset är något högt. I det samlade betyget får Thermacell högsta poäng på kriterierna ”Design” och ”Kvalitet”. ”Prisvärdhet” får dock bara fyra av fem, viket givetvis fortfarande anses som bra av de allra flesta – även Lhasa.

Testats på flera djurarter

Något som bryter av lovorden är en avhandling från WHO, som Lhasa säger sig ha hittat. Enligt henne står det i den att preparatet har testats på en rad olika djurarter. Hennes resonemang lyder som så att det är bra att djuren inte uppvisade några större skador av medlet, men att det samtidigt inte framgår hur många djur som testats innan den dos och sammansättning som används i medlet idag kunde tas fram.

Till Butik / Beställ