Bästa Myggmedel

Myggfälla.se

Vi är alla måna om att hålla myggorna borta från oss. Om man exempelvis ska ta en promenad i skogen gäller det att använda myggmedel för att hålla dem borta. Är man hemma på altanen eller i trädgården kan man använda sig av myggfällor, myggfångare eller myggdödare för att hålla nere beståndet av de blodsugande myggen.

1. BUSHMAN Myggmedel Dry Gel 75 g

  • Skyddar mot mygg, fästingar och knott
  • Rekommenderas ej för barn
  • Skydd upp till 15 timmar. Innehåller 40% DEET
Till produkt

2. Sjö&Hav® Mygg + Fästing Spray

  • Mygg- och fästingmedel med växtbaserat aktiv komponent av citroneukalyptus
  • Skyddar mot blodsugande och bitande insekter som mygg, knott, broms och älgfluga
  • Skyddar upp till 6 immar och kan användas på barn över 3 år
Till produkt

3. Mygga Original Myggspray 75 ml

Populär myggspray från MyggaA som ger ett effektivt myggskydd under åtta timmar. Utöver mygg kommer även knott och andra irriterande flygande insekter minska. Till viss del minskar även denna myggspray risken för fästingar.

Bör maximalt användas två gånger per dag och på mindre hudytor. En rekomendation är att spraya på kläder m.m. Kom ihåg att ha på nytt skydd efter bad. Ska solkräm användas samtidigt ska myggskyddet appliceras efteråt. Innehåller 9,5% DEET

MyggA™ Spray 75 ml
Till produkt

4. BUSHMAN Myggspray 90 ml

  • Skyddar mot mygg, fästingar och knott
  • Rekommenderas ej för barn
  • Skydd upp till 15 timmar. Innehåller 40% DEET
Till produkt

5. Mygga Original Roll On 50ml

Myggmedel i Rollon som minskar risken för myggbett, insekstbett och fästingar. Enkel att applicera genom att man ”drar streck” på de huddelar som ska skyddas mot mygg.

Var extra nog kring handleder, krage och benslut i det fall som skyddet främst är för att minska fästingbett.

MyggA™ Roll on 50 ml
Till produkt

Test av myggmedel

Vi är alla måna om att hålla myggorna borta från oss. Är man hemma på altanen eller i trädgården kan man använda sig av myggfällor, myggfångare och myggdödare för att hålla nere beståndet av blodsugande insekter. Men om man exempelvis ska ta en promenad i skogen gäller det att använda något för att hålla dem borta från en utan dessa maskiner.

Bästa myggmedlet ?

Nedan presenteras de myggmedel som är välavvägda och som även blivit utnämnda att vara de bästa enligt oberoende tester av Testfakta. Dessa säger bland annat att ” – US622 och Mygga Natural var bättre än övriga medel i testet. 

myggspray u562 Stick myggmedel frÃ¥n Mygga A

Välja rätt myggmedel

Roll on

mygga A rollonDet finns flera varianter av roll on som man kan använda innan man beger sig ut i skog och mark. Om man väljer MyggA Stick så är fördelen att man bara behöver dra ett streck över exponerad del av huden så håller sig de bitande insekterna borta. MyggA Stick hjälper även att hålla fästingarna borta.

Djungelolja är ett gammalt beprövat myggmedel som hjälper att hålla mygg och knott på avstånd. i andra förpackningar kan djungeloljan vara svår att hantera, att det blir för mycket och för kladdigt. men med en roll on är det enkelt att applicera och sedan smörja ut över huden.

US622 har även de en roll on där innehållet är framtaget för den amerikanska armén. Med tanke på att de varit runt om i världen lär det fungera på olika typer av bitande insekter. Producenten utlovar även en minskad risk för bett av fästing.

Myggspray

US622 kommer även i form av spray. Efter behandling kan man förvänta sig att insekterna låter en vara i minst sex timmar. Man får endast använda detta medel två gånger per dag och man råds att bara spraya utsatta ytor av hud och begränsa användningen i ansiktet.

Myggservetter

Myggservetter som man smörjer in utsatta ytor med ger skydd mot mygg och fästingar. Kom ihåg att dessa servetter är fyllda av bekämpningsmedel och att de inte ska lämnas i naturen!

Myggspiral

Om man slår läger ute i skog och mark är risken att myggmedel som roll on eller spray inte kommer vara tillräckligt. Det är då det är smidigt att ha med sig ett tio-pack med myggspiraler från US622. Dessa spiraler används fördelaktigt utomhus och ger skydd från olika typer av oönskade insekter i upp till åtta timmar. En bra hjälp för en god natts sömn under myggtäta sommarmånader!

Mygglampa

En mygglampa fungerar på samma sätt som en myggfångare för inomhusbruk. Det är precis som nedanstående Myggljus inte ett myggmedel i ordets rätta bemärksele. Men de hjälper i alla fall till att hålla myggen borta.

I en mygglampa attraheras myggen av ett ultraviolett ljus som gör att de flyger in i lampan. Väl där bränns de snabbt och effektivt ihjäl. Dessa fungear bra inomhus men har inte kapacitet att användas utomhus. Hänger man den inne bör man tänka på att ultraviolett ljus inte är bra för ögonen så häng den högt.

Myggljus

Ett myggljus kan innehålla olika ingredienser men likheten är att det avsöndrar doft som gör att myggorna inte vill komma i närheten. Många myggljus är inte avsedda för att användas inomhus.

Vilket myggmedel passar dig? Det beror främst på var du ska vara och hur stora myggproblemen är. Många gånger får man prova sig fram till den bästa lösningen.

FAQ

Finns det myggmedel utan DEET?

Ja, det finns myggmedel utan det syntetiska medlet DEET. Ett exempel är det växtbaserade myggmedlet från Sjö & Hav som är både miljövänligt och fritt från DEET.

Hjälper myggmedel mot fästingar?

Många, men inte alla, av dom myggmedel som finns skyddar mot flera typer av bitande insekter, däribland fästingar. Man kan alltså undvika fästingbett genom att smörja sig med vissa typer av myggmedel.

Hur många gånger per dag kan man applicera myggmedel på kroppen?

Det är lite olika från produkt till produkt men generellt ska man inte applicera myggmedel mer än ca 2–3 gånger per dag. Skyddet är långvarigt och därför är det heller inte nödvändigt att ta på det fler gånger.

Kan man använda myggmedel när man är gravid?

Ja, dom flesta myggmedel går bra att använda trots graviditet. Tänk bara på att vara särskilt noggrann med att läsa bruksanvisningen samt följa dom restriktioner som finns. Använd täckande kläder i första hand och komplettera med myggmedel vid behov.

Kan man sola när man har smörjt in sig med myggmedel?

ja, det är ingen fara att visats i direkt solljus när man har myggmedel på kroppen. Tänk dock på att först applicera solkräm och låt denna torka innan du tar på myggmedel.

Kan man använda myggmedel på barn?

Myggmedel går i regel bra att använda på barn över 3 år. Särskilda restriktioner finns för varje produkt så kolla alltid innan vad som gäller för det specifika medlet. Mindre barn har känslig hud som lättare absorberar kemikalier och därför bör man undvika myggmedel på spädbarn.

Hur skyddar man små barn från mygg

En bra lösning att skydda de allra minsta barnen från mygg- och insektsbett är att sätta myggnät över barnvagnen. Det går också bra att applicera myggmedel på kläder (ej på spädbarn) om man vill undvika direktkontakt med huden.

Varför är myggmedel klassat som bekämpningsmedel?

Alla produkter inom myggmedel är klassade som bekämpningsmedel inom hela EU. Detta för att produkterna måste vara registrerade hos Kemikalieinspektionen.

Är det farligt med myggmedel?

Nej, om man följer instruktionerna som följer med produkten är det inte farligt med myggmedel. Vissa myggmedel ska till exempel inte användas mer än 2 gånger per dag. Läs noggrant innan användning.

Kan man använda myggmedel i solen?

Ja, det går bra att vistas i solen med myggmedel. Använd först solkräm och när den har absorberats av huden går det bra att stryka myggmedel ovanpå.

Fler populära guider