Minska kliande vid myggbett – På hundar

Det är inte bara människor som tycker att myggorna är en sommarplåga. Även djuren kan lida oerhört av dem. Utbudet av myggmedel är stort till oss människor men betydligt mindre till djuren. Detsamma gäller produkter som kan lindra hudirritationen. Förr användes salubrin till de flesta bett och det är fortfarande många som använder sig av detta gamla husmorsknep. Men det har även kommit en hel del nyare och kanske bättre preparat så som After Bite och MyggA på Bettet.

Men för hundarna då? Hur gör man då?

Precis som för människor kan hundar få små svullnader efter myggbetten som klias rejält. Däremot är hundarna inte lika medvetna om att kliandet bara blir värre om de kliar. Finns det något medel som kan användas på hundar för att mildra kliandet?

Enligt sidan veterinären.nu, som är Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur, kan man använda en kortisonsalva även till hundarna. Ett klassiskt exempel är hydrokortison som går att köpa på ett vanligt apotek. Ett annat alternativ, enligt en veterinär på sidan (Elin Lindell), är att använda sig av xylocainsalva. Denna salva kan smörjas på bettet och ska då ge effekt.

Ytterligare en kräm som går att använda är Viatop. Den går att hitta hos en veterinär men även hos flera apotek. Däremot är den relativt ovanligt att hitta online tyvärr.

Det man bör tänka på oavsett vilken av dessa salvor som används är att salvan får verka i fred. Det är lätt att hunden börjar slicka bort salvan.

Skulle det bli infektion eller att betten inte försvinner efter några dagar kan veterinär kontaktas. Det är mycket sällan som det är någon fara men framförallt vid infektioner ska man vara försiktig.

Klicka för att se fler produkter

Betyg på guiden:

[kkstarratings force]