Här presenteras utbudet av Mosquito Magnet myggfångare.

Läs mer på produktsidorna om  Pioneer,  Independence eller Executive

Mosquito Magnet Pioneer

Mosquito Magnet Pioneer

Uppföljaren till den mycket uppskattade Mosquito Magnet Patriot. Det som skiljer denna modell mot Patriot är:

  • Längre sladd – möjliggör fler placeringar av myggfångaren
  • Större fångstnät – Den ”klarar sig själv” längre tid
  • Effektivare insug – Suger åt sig myggen mer effektivt än tidigare

Passar ytor upp till 4000kvm. Kräver elnät. Köp till gasoltub och octenol. Vi rekommenderar R-Octenol som lanserades 2016. De räcker  upp tilll 40% länge än klassisk octenol.

6995:-

Till Butik / Beställ


Bästa myggfångaren

Mosquito Magnet Independence

Tillsammans med en gasoltub, med rekommenderad storlek på 10 kg, och fyra C4 batterier så behöver du inte uppmärksamma denna myggfångare något under en längre tid då den klarar sig i väder och vind

Ej elansluten vilket skapar större flexibilitet. Sveriges Tekniska Forskningsinstitut kom i ett test under 2011 fram till att Mosquito Magnet Independence är fem gånger bättre än konkurrenternas jämförbara produkter!  För bäst effekt rekommenderas även Octenoltabletter.

9995:-

Till Butik / Beställ

 

Myggfångare Independence

Mosquito Magnet Executive

Som namnet antyder är detta en av de tyngre modellerna som Mosquito Magnet säljer. Den verkar på samma princip som tidigare modellen men med den stora fördelen att man inte behöver koppla in den till elnätet. Den klarar sig på det landningsbana batteriet. Ett batteri som bara behöver laddas en gång per säsong.

Med stor fångstkapacitet, helt gasoldriven och ett batteri som håller en hel sommar är därmed Executive mycket självgående. Utöver det har den mer inställningsfunktioner än de mindre modellerna. Har även flest inställningsmöjligheter

13 995:-

Till Butik / Beställ

Produktinformation

Mosquito Magnet lockar ljudlöst till sig insekter som mygg och knott utan att ha en negativ påverkan på humlor, bin, fjärilar eller djur. Den avger inga dofter eller skadliga kemikalier.

Maskinen skyddar människor och djur mot mygg på en yta som sträcker sig ungefär 4 000 m². Skyddet börjar verka omedelbart när maskinen är påslagen. Den ger märkbara resultat redan efter en vecka, och efter en kontinuerlig användning under fyra till sex veckor har större delen av insekterna försvunnit.

Mosquito Magnet lockar till sig mygg och knott genom att omvandla gasol till koldioxid. Koldioxiden sprids sedan med vinden och uppfattas av insekterna som utandningsluft från en människa eller ett djur. När de kommit tillräckligt nära ger octenoltabletten ifrån sig en doft som påminner om en människas naturliga lukt.

Med en patenterad vakuumteknik suger maskinen sedan in insekterna i en nätpåse.

Eftersom den lockar till sig myggen kan det dock vara bra att inte placera den för nära platser som man själv ofta befinner sig på. Tänk även på att inte placera myggfångaren i direkt sol. För ett effektivt skydd kan det vara bra att ställa den i närheten av vattendrag eller i skuggan, eftersom det är där myggens ägg vanligtvis kläcks.

Batteriet är laddningsbart och laddas en gång per säsong.

Till myggskyddet krävs Octenol och gasoltub P10 eller P11. Efter omkring 21-28 dagars användning dygnet runt behöver gasolflaskan bytas ut. För ett effektivt skydd är det bra att vid varje gasolbyte göra ren maskinen med en rengöringspatron och även byta octenol.

Gasoltub ingår inte utan köps separat.

Se film från Mosqutio Magnet här – – Reportage i TV4 under denna film

Recension Mosquito Magnet

Recension av Mosquito Magnet Patriot

OBS – Denna modell säljs inte längre i Sverige. Efterföljande modell (mycket lik) är Mosquito Magnet Pioneer. Denna recension kan delvis klassas gälla Pioneer då de har stora konstruktionslikheter.

Myggor är en plåga som nästan alla svenskar lider av under sommarhalvåret. För att råda bot på detta finns det flertalet olika typer av myggmedel som ni hittar här på sidan. Ett av dessa medel heter Mosquito Magnet och har testats ute i fält av sajten Byggahus.se.

Så hur klarade den sig?

”Lätt att montera”

Enligt Elina Blom, som är den som testat myggfällan, är den lätt att montera. För henne tog det endast mellan fem och tio minuter att få det överstökat. Hon poängterar dock att fällan levereras utan gasol, som den ju drivs av. Därtill berättar hon också att det ingick octenoltabletter i hennes köp, men att det kan skilja sig från butik till butik. Det rekommenderas att kolla upp vad som ingår med din återförsäljare i samband med köpet.

Elina berättar att det sammanlagt inte tog mer än 15 – 20 minuter att påbörja monteringen, avsluta den och ta sig tillbaka in i huset. Därefter kräver maskinen ungefär 20 minuter för att komma igång. Du som ska inhandla en maskin kan alltså räkna med ungefär en trekvart från att monteringen har påbörjats, till att maskinen har börjat jobba.

Effekterna

Elina vittnar om mycket goda effekter från Mosquito Magnet. Efter bara några dagar tömmer hon filtret och konstaterar att det inte är helt fullt, men att en hel del mygg och knott har fångats in. Hon lägger dessutom upp en bild som är tagen strax innan filtret tömdes där oräkneliga mygg syns ligga instängda och uttorkade i behållaren.

Från att i inledningen ha berättat om frustrerande problem med myggen (trots skugga och täckande kläder), skriver hon att det efter ungefär tre veckor är möjligt att sitta ute i kvällstid. Visserligen påpekar hon att hon får ett myggbett här och var, men att de inte är fler än vad som kan räknas på ena handens fingrar.

Långsiktig lösning

Det kan utläsas att Mosquito Magnet inte är någon tillfällig lösning. Det tar ett litet tag innan effekterna känns av, men att de är mycket goda när de väl gör det. Det här understryks av att Elina talar om att hon kunde fått en mycket bättre försommar om bara fällan hade placerats ut redan under våren.

En del pengar – men värt det

I jämförelse med andra myggfällor ligger Mosquito Magnet ganska högt i pris. Elina anser dock att det förhållandevis höga priset rättfärdigas av den stora täckningsytan (4 000 kvm) och de goda effekterna. I inledningen berättar hon om ett riktigt jobbigt myggår, där hon till och med fått bett genom jeans och tjocktröja i regn och skugga – problem som maskinen effektivt har kunna råda bot på.

Vidare säger hon att maskinen fungerar bra och att myggällan, under omständigheterna, var prisvärd. För den som störs av mycket mygg, så till vida att det inte ens går att sitta ute på altanen, kan Mosquito Magnet vara den tunga pjäs som krävs för att förändra situationen.

Så funkar den

Mosquito Magnet fungerar genom att simulera ett levande djur. Detta gör den genom att ämnet octenol blandas med uppvärmd koldioxid, vilket lockar myggen till fällan. Väl i närheten av maskinen sugs de in i den, fastnar i filtret och torkar ut.

Det här behöver du till din maskin: