Det finns ett flertal aktörer på marknaden som gör tester på myggfångare. På denna sida är målet att presentera så många tester som möjligt.

Bästa Myggfångaren – ”Bäst i Test”

SPMosquito Magnet Myggfångare STF– Vinnare Mosquito Magnet Independence (2011)

År 2011 fick SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut uppdrag att göra tester av tre olika myggfångare. De tre som testades var från tre olika fabrikat och alla var gasoldrivna. Samtliga modeller är tillverkade för att fånga myggor i ”stor mängd”.

Myggmaskiner

De tre var Mosquito Magnet Independence, Predator Dynamic och Skeeter Vad SV-35.

Test och Resultat

De tre fångarna fick stå i nio dygn och fånga mygg samt andra flygande insekter. De myggfångare som användes i testet var helt nya och levererades av fabrikörerna till Forskningsinstitutet. Allt för att det skulle bli så lika mätegenskaper som möjligt.

Resultatet var ganska talande. En av dessa fångade nämligen in betydligt mer än de andra.

Skeeter fångade 550 mygg och 5300 knott, Predator 510 mygg och 3700 knott. Detta var långt från vinnaren Mosquito Magnet Independence som fångade 3220 mygg och 22400 knott. En vinst med marginal !

Modellen kan beställas här


Mosquito Magnet MyggfångareAcreto – Vinnare Mosquito Magnet Independence 2012

Acreto testade år 2012 tre olika fällor. Detta inte bara utifrån hur bra de dödade insekterna utan även hur lätt de var att hantera.

Myggmaskiner

Mosquito Magnet Independence

Mosquito Slayer S3 Master-Satellite Camba

SkeeterVac SV-35

Mosquito Magnet – Lättaste myggmaskinen att hantera enligt Acreto. Från kartong till att börja användas på mindre än 10 minuter. Bra instruktionsbok gällande rengöring, underhåll m.m. Fångade ca 10.000 mygg. Vinnare av testet men fick ett minus på grund av det relativt höga priset.

SkeeterVac – Enkel att montera men består av fler delar. Tar ca en timme att montera från kartongen. Instruktionerna är tydliga och enkla att följa. Fångade minst antal myggor. Däremot fångade det många andra flygande insekter. Fick sämst betyg. Främst på grund av sämst fångst.

Slayer – Kräver ström vilket gör den mindre flexibel. Krånglig att montera och kräver en hel del verktyg. Från kartong till ”på plats” på fyra timmar. Fångade ”betydligt mindre” än Magnet. Det var svårt att få grepp om hur många mygg som samlades in eftersom dessa hamnar i en mjölkvattning vätska. Fick flera minus på grund av krånglig montering, krav på övervakning samt mindre fångst.

Testet gällande myggfångst genomfördes på en villatomt på ca 3000kvadratmeter i Tusby. Det som sedan mättes var antal myggor som samlats in.

Modellen kan beställas här