After Bite – Mot kliande myggbett

mot kliande myggbett

1. After Bite Pen 14ML

  • Lugnar och tar hand om guden vid insektsbett och stick
  • För vuxna och barn 3 år och äldre
  • Appliceras på utsatta hudområden
After-Bite-Pen-14ML
Till produkt

2. Salubrin Färdigblandad Spray 125ml

Salubrin lösning är en färdigblandad spray som används för att lindra och svalka hud som drabbats av klåda som kommit till följd av mygg- eller andra insektsbett. Lösningen ger även en lindrande effekt efter kontakt med nässlor och vid lättare solsveda tack vare den kylande effekten.

Lösningen är färdigblandad och behöver inte spädas för behandling av insektsbett. Går bra att spraya direkt på huden eller på en bomullstuss för att sedan appliceras på utsatta områden. Vid behandling av solsveda blandas en del lösning och en del vatten.

Salubrin-Salubrin-Fardigblandad-Spray-125ml
Till produkt

3. MyggA™ På Bettet insektsgel 50 ml

MyggA På Bettet Insektsgel är en gel som har lättapplicerade egenskaper.

Produkten är utformad för att ge optimal lindring vid klåda och rodnad efter insektsbett. Gelen fungerar också utmärkt när du har kommit i kontakt med exempelvis nässlor och brännmaneter.

Undvik att få gel i ögonen eller i öppna sår. Om du upplever att din hud blir irriterad skall du omedelbart avbryta behandlingen.

MyggA™-Pa-Bettet-insektsgel-50-ml
Till produkt

Kliande myggbett – och hur man lindrar dem

Hur får man myggbett att sluta klia, egentligen? Att helt och hållet undvika mygg och myggbett är svårt, särskilt om man gärna går ute i skogen eller sitter långa stunder på altanen. Visserligen går det, men det kräver att man är mycket noggrann med myggfällor och medel under dygnets alla timmar.

Salva mot myggbett

På marknaden finns en rad olika så kallade After Bite-salvor, som främst syftar till att få myggbett att sluta klia. Här hittar du produkter som På Bettet, Tea tree Oil samt klassisk aloe vera-gel.

  • På BettetPå Bettet är framtagen just för att ge optimal lindring vid klåda och rodnad efter myggbett.
  • Tea Tree oilTea Tree Oil, från Australian Bodycare, är en väldoftande olja med antiseptiska egenskaper. Har länge använts för att lindra bett från myggor och andra insekter.
  • Aloe Vera GelAloe Vera har använts under mycket lång tid för sina läkande egenskaper. Salvan lindrar och hjälper huden att återuppbyggas vid insektsbett eller mindre sår.

Huskur för myggbett – Myter och fakta

”Klia inte”. ”Kryssa bettet med nageln”. Det finns många så kallade huskurer mot mygg som faktiskt inte fungerar särskilt väl. Att inte klia är visserligen fördelaktigt, men det är lättare sagt än gjort. Att kryssa bettet med nageln är något som man inte bör göra, eftersom det riskerar att riva upp och lämna området sårbart för infektioner.

  • Tveksamma metoder

En annan huskur som ibland rekommenderas mot myggbett är ett varmt bad. Värme är dock något som gör att betten kan börja klia ännu mer. Om den som är drabbad ska bada eller duscha rekommenderas istället kallare temperaturer.

En del använder eller rekommenderar antibakteriella krämer som till exempel honung. Även om antibakteriella egenskaper kan göra gott (särskilt om du råkat riva upp bettet genom att klia, till exempel), kommer det inte att lindra klådan. Klådan orsakas nämligen av kroppens reaktion på det saliv som myggan sprutar in i blodet (för att hindra det från att koagulera). Honung eller antibakteriella krämer är som regel något som inte kommer att lindra symptomen, alltså.

  • Vad fungerar mot kliande myggbett?

Visst, även om vi rekommenderar att man köper en salva som är framtagen för att lindra symptomen, finns det huskurer mot myggbett som faktiskt fungerar. Något som är fördelaktigt är kyla. Kyla, en kall kompress till exempel, kan hjälpa mot klåda. Även salvor och oljor med kylande effekt, så som just tea tree olja (som finns här ovan på sidan) eller tigerbalsam, lindrar klådan tillfälligt.

Något annat som är effektivt är hydrokortisonkräm. De steroider som finns i krämen gör att blodkärlen dras ihop. Således reduceras reaktionen som gör att myggbettet kliar från första början.

Fler blogginlägg

Zap-it – Lindra kliande myggbett

zap it

Zap-it är en produkt som genom bara ett klick ger en lindrande effekt på kliande myggbett. Genom att ”klicka” på betten, när dom är så nya som möjligt, skickas en elektrisk impuls som hindrar histaminet från att nå fram. Klådan uteblir och man slipper dessutom risken för infektioner som annars kan uppstå.

En Zap-it räcker till att behandla ca 1000 myggbett. Bör inte användas av barn under 4 år, personer med pacemaker eller epilepsi.

Aloe Vera Gel

aloe vera mot insektsbett

Aloe Vera Gel är en mild och svalkande gel från Avivir med 98 % aloe vera som är lämplig för både vuxna och barn. Lindrar och återuppbygger huden vid små sår, solsveda, insektsbett och sprickor i läppar, händer och fötter.

Den ger även effektiv lindring för nyvaxad hud, blöjeksem och bröstvårtor som blivit ömma efter amning. Gelen är svanenmärkt och helt parfymfri. Den är inte testad på djur och innehåller inga färgämnen eller parabener.

Betyg på testguiden:

[kkstarratings force]