Bygga egen myggfälla

Har man stora problem med myggor bör man i första hand köpa en Myggfångare på Gasol. Detta då då dessa arbetar under lång tid för att ta bort hela myggbeståndet. Är det däremot mindre problem kan man lika gärna ha en myggspiral eller liknande produkter. Går det att tillverka en myggfälla själv och spara några kronor? Absolut. Detta tips är taget från Expressen (därmed får de stå för om den fungerar eller ej)

Steg för steg

  1. Använd dig av en klassisk PET-flaska. Gärna en som är 2L men det fungerar även på 1,5 flaskan
  2. Såga bort den översta tredjedelen på flaskan. Här bör man använda sig av en s.k sågtandad kniv. Det betyder att kniven liknar en brödkniv med små tänder likt en såg. Såga sedan sakta och försiktigt. Orsaken att man inte ska använda en morakniv eller liknande är att plasten är så hal att det lätt blir att man slinter med kniven.
  3. Blanda sedan ihop brunt socker (1/4 kopp), varmt vatten (1 kopp), jäst (1/4 tesked). Häll detta i botten av flaskan och rör om ordentligt.
  4. Ta sedan den del av flaskan som skurits bort och vänd på den samt sätt ner den i den andra delen. Därmed sätter man ner öppningen på flaskan ner mot botten. Kom ihåg att ta bort korken innan.
  5. Det som nu sker är att myggen attraheras av blandningen och flyger ner i öppningen. Men när de kommer ner dit så kommer de inte upp igen. Det är för klibbigt. Simpelt , enkelt men är det snyggt? Det är en annan fråga.

Testa gärna denna myggfälla och utvärdera den. Hör av er och ge feedback så lovar vi ett litet tack.

Klicka för att se fler produkter

Betyg på guiden:

[kkstarratings force]