Mosquito Magnet – Myggfångare – Fraktfritt

1. Mosquito Magnet Pioneer 

Uppföljaren till den mycket uppskattade Mosquito Magnet Patriot. Det som skiljer denna modell mot Patriot är:

  • Längre sladd – möjliggör fler placeringar av myggfångaren
  • Större fångstnät – Den ”klarar sig själv” längre tid
  • Effektivare insug – Suger åt sig myggen mer effektivt än tidigare

Passar ytor upp till 4000kvm. Kräver elnät. Köp till gasoltub och octenol. Vi rekommenderar R-Octenol som lanserades 2016. De räcker  upp tilll 40% länge än klassisk octenol.

6995:-

Myggfångare Mosquito Magnet Pioneer
Till produkt

2. Silverline® Mygg & Insektsfritt™ IS100

Mygg & Insektsfritt™ IS100
Till produkt

3. Predator Dynamic™ Myggfångare + RapidAction™ doftpatron

Predator Dynamic™ Myggfångare + RapidAction™ doftpatron
Till produkt

Recension av Mosquito Magnet Patriot

OBS – Denna modell säljs inte längre i Sverige. Efterföljande modell (mycket lik) är Mosquito Magnet Pioneer. Denna recension kan delvis klassas gälla Pioneer då de har stora konstruktionslikheter.

Myggor är en plåga som nästan alla svenskar lider av under sommarhalvåret. För att råda bot på detta finns det flertalet olika typer av myggmedel som ni hittar här på sidan. Ett av dessa medel heter Mosquito Magnet och har testats ute i fält av sajten Byggahus.se.

Så hur klarade den sig?

”Lätt att montera”

Enligt Elina Blom, som är den som testat myggfällan, är den lätt att montera. För henne tog det endast mellan fem och tio minuter att få det överstökat. Hon poängterar dock att fällan levereras utan gasol, som den ju drivs av. Därtill berättar hon också att det ingick octenoltabletter i hennes köp, men att det kan skilja sig från butik till butik. Det rekommenderas att kolla upp vad som ingår med din återförsäljare i samband med köpet.

Elina berättar att det sammanlagt inte tog mer än 15 – 20 minuter att påbörja monteringen, avsluta den och ta sig tillbaka in i huset. Därefter kräver maskinen ungefär 20 minuter för att komma igång. Du som ska inhandla en maskin kan alltså räkna med ungefär en trekvart från att monteringen har påbörjats, till att maskinen har börjat jobba.

Effekterna

Elina vittnar om mycket goda effekter från Mosquito Magnet. Efter bara några dagar tömmer hon filtret och konstaterar att det inte är helt fullt, men att en hel del mygg och knott har fångats in. Hon lägger dessutom upp en bild som är tagen strax innan filtret tömdes där oräkneliga mygg syns ligga instängda och uttorkade i behållaren.

Från att i inledningen ha berättat om frustrerande problem med myggen (trots skugga och täckande kläder), skriver hon att det efter ungefär tre veckor är möjligt att sitta ute i kvällstid. Visserligen påpekar hon att hon får ett myggbett här och var, men att de inte är fler än vad som kan räknas på ena handens fingrar.

Långsiktig lösning

Det kan utläsas att Mosquito Magnet inte är någon tillfällig lösning. Det tar ett litet tag innan effekterna känns av, men att de är mycket goda när de väl gör det. Det här understryks av att Elina talar om att hon kunde fått en mycket bättre försommar om bara fällan hade placerats ut redan under våren.

En del pengar – men värt det

I jämförelse med andra myggfällor ligger Mosquito Magnet ganska högt i pris. Elina anser dock att det förhållandevis höga priset rättfärdigas av den stora täckningsytan (4 000 kvm) och de goda effekterna. I inledningen berättar hon om ett riktigt jobbigt myggår, där hon till och med fått bett genom jeans och tjocktröja i regn och skugga – problem som maskinen effektivt har kunna råda bot på.

Vidare säger hon att maskinen fungerar bra och att myggällan, under omständigheterna, var prisvärd. För den som störs av mycket mygg, så till vida att det inte ens går att sitta ute på altanen, kan Mosquito Magnet vara den tunga pjäs som krävs för att förändra situationen.

Så funkar den

Mosquito Magnet fungerar genom att simulera ett levande djur. Detta gör den genom att ämnet octenol blandas med uppvärmd koldioxid, vilket lockar myggen till fällan. Väl i närheten av maskinen sugs de in i den, fastnar i filtret och torkar ut.

Det här behöver du till din maskin: 

Produktinformation

Mosquito Magnet lockar ljudlöst till sig insekter som mygg och knott utan att ha en negativ påverkan på humlor, bin, fjärilar eller djur. Den avger inga dofter eller skadliga kemikalier.

Maskinen skyddar människor och djur mot mygg på en yta som sträcker sig ungefär 4 000 m². Skyddet börjar verka omedelbart när maskinen är påslagen. Den ger märkbara resultat redan efter en vecka, och efter en kontinuerlig användning under fyra till sex veckor har större delen av insekterna försvunnit.

Mosquito Magnet lockar till sig mygg och knott genom att omvandla gasol till koldioxid. Koldioxiden sprids sedan med vinden och uppfattas av insekterna som utandningsluft från en människa eller ett djur. När de kommit tillräckligt nära ger octenoltabletten ifrån sig en doft som påminner om en människas naturliga lukt.

Med en patenterad vakuumteknik suger maskinen sedan in insekterna i en nätpåse.

Eftersom den lockar till sig myggen kan det dock vara bra att inte placera den för nära platser som man själv ofta befinner sig på. Tänk även på att inte placera myggfångaren i direkt sol. För ett effektivt skydd kan det vara bra att ställa den i närheten av vattendrag eller i skuggan, eftersom det är där myggens ägg vanligtvis kläcks.

Batteriet är laddningsbart och laddas en gång per säsong.

Till myggskyddet krävs Octenol och gasoltub P10 eller P11. Efter omkring 21-28 dagars användning dygnet runt behöver gasolflaskan bytas ut. För ett effektivt skydd är det bra att vid varje gasolbyte göra ren maskinen med en rengöringspatron och även byta octenol.

Gasoltub ingår inte utan köps separat.

FRÅGOR OM – MOSQUTIO MAGNET

När ger en Mosquito Magnet bäst effekt?

Myggfångaren går att använda från våren och in på senhösten. Däremot inte när det är frost. För bäst resultat ska däremot den börja att användas redan i slutet av vårkanten. När det blir varmt kläcks myggäggen och ju varmare det blir desto mer aktiva blir myggen. Det bästa är därför att fånga och döda myggen tidigt på säsongen för att de i sin tur inte hinner föröka sig. Att använda sig av myggfångaren senare på säsongen fungerar men det kan ta något längre tid innan det blir myggfritt.

Fungerar en Mosquito Magnet på Tigermyggor? (Finns ex i Spanien)

Då våra Mosquito Magnet-maskiner har en svensk gasolregulator-fattning som kanske inte passar på utländska gasolflaskor. Det är rekommenderat att i sådana fall kontrollera gasolflaskorna så att regulatorn passar dem. Att byta gasregulator är ett garantibrott. Tigermyggor är inget problem för Mosquito Magnet. Däremot bör man använda ett annat lockbete än Octenol som vi säljer i Sverige. För att fånga tigermyggor rekommenderar vi att man använder ”Lurex” istället.

Hur rengörs en Mosqutio Magnet?

Fångstnät – Bör ersättas med nytt i det fall som porerna är så pass igensatta att nätet inte går att rengöra ordentligt. Är nätet trasigt finns även risk att maskinen kan skadas. Vid rengöring av fångstnätet töms detta först varpå man sköljer nätet i vatten. En rekommendation är att byta nät i början på varje säsong. Fångstnät går att köpa här. Utblåset – Se till att inte det fastnar något i eller omkring utblåset Utblåsröret – Se ovan Sidogallret Hålet där fångstnätet sitter – Se till att det inte fastnar något i eller omkring detta hål. Quick Clear Rengöringspatron – Använd en innan myggfångaren sätts igång för säsongen. Sedan kan det vara bra att använda en patron i månaden. Kom ihåg att maskinen ska vara avstängd, kall och att gasolen är avstängd när denna patron används för att rengöra maskinen. Det sista som sker efter att säsongen är slut är att använda en patron så att myggmaskinen är så ren som möjligt när den ställs undan till nästa säsong. Att använda en tryckluftspatron är ingen rekommendation då detta kan skada maskinen och att garantin inte gäller om detta används. Köp Quick Clear Rengöringspatroner här

Hur får myggmaskinen bäst effekt?

En Mosquito Magnet har mycket bra effekt på att fånga myggor. Däremot kan effekten ökas betydligt om man tänker på följande: Placera den på ett lämpligt ställe. Det betyder så nära området där myggen förökar sig som möjligt. Dessutom bör den stå en bit från där människor brukar vara så att inte myggen istället siktar in sig på människorna. Utöver det bör myggmaskinen stå i skugga och på ett öppet område. Rengör myggfångaren regelbundet Använd Octenol för att upp till tiodubbla effekten av fångaren

Vad är Octenol?

Läs mer om Octenol här. Octenoltablett sätts i myggfångaren för att maximera dess effekt. Denna tablett skapar tillsammans med koldioxiden en lukt som drar till sig myggorna. En tablett räcker ca 20 dagar. Octenol går att köpa här.

Kan myggfångaren stå ute jämnt?

Ja, myggmaskinen är tillverkad för att klara av alla väder. Däremot ska man inte spola på den med vattenslang rakt underifrån. Detta kan skapa skador på maskinen.

Fångar myggmaskiner bara myggor?

Grundtanken med en myggfångare är att den ska fånga myggor. Den är därför utformad för att just locka till sig myggor. Men det betyder inte att även andra insekter kan fångas. Så länge det är blodsugande insekter så dras de till lukten som maskinen avger och därmed är risken att de sugs upp av den stor. Däremot är det ytterst få större insekter som dras ner i maskinen. Detta eftersom insugen är för svagt för dessa.

Vad gör man efter en säsong?

För att säkerställa hållbarheten på myggfångaren är det några saker man bör göra när säsongen är slut. Torka av hela din myggfångare med en fuktig trasa. Rengör med en Quick Clear rengöringspatron Ta loss batterierna och dra ut ev. sladd. Torka bort alla mygg/knott som finns i och på maskinen Stäng gasolen och koppla bort gasolflaskan Förvara din myggfångare där det är frostfritt

Vad är det för skillnad på Patriot och Pioneer?

Patrioten är tillverkad efter amerikanska behovet främst och där har de inte knottproblematiken som vi upplever i Sverige. Detta är något vi tryckt mycket på inför tillverkningen av uppföljaren Pioneer och därför ska den kunna hantera detta bättre.

Jag har en fråga ?

Patrioten är tillverkad efter amerikanska behovet främst och där har de inte knottproblematiken som vi upplever i Sverige. Detta är något vi tryckt mycket på inför tillverkningen av uppföljaren Pioneer och därför ska den kunna hantera detta bättre.

Fler blogginlägg

Mosquito Magnet Executive

mosquito magnet independence

Som namnet antyder är detta en av de tyngre modellerna som Mosquito Magnet säljer. Den verkar på samma princip som tidigare modellen men med den stora fördelen att man inte behöver koppla in den till elnätet. Den klarar sig på det landningsbana batteriet. Ett batteri som bara behöver laddas en gång per säsong.

Med stor fångstkapacitet, helt gasoldriven och ett batteri som håller en hel sommar är därmed Executive mycket självgående. Utöver det har den mer inställningsfunktioner än de mindre modellerna. Har även flest inställningsmöjligheter

13 995:-

Mosquito Magnet Independence

mosquito magnet independence

Tillsammans med en gasoltub, med rekommenderad storlek på 10 kg, och fyra C4 batterier så behöver du inte uppmärksamma denna myggfångare något under en längre tid då den klarar sig i väder och vind

Ej elansluten vilket skapar större flexibilitet. Sveriges Tekniska Forskningsinstitut kom i ett test under 2011 fram till att Mosquito Magnet Independence är fem gånger bättre än konkurrenternas jämförbara produkter!  För bäst effekt rekommenderas även Octenoltabletter.

9995:-

Betyg på testguiden:

[kkstarratings force]