Att använda sig av en myggfälla är det effektivaste sättet att utrota myggen. För att hitta rätt myggfälla bör man utgå från hur stort område som den behöver täcka. Ju större område desto starkare behöver fällan vara med tanke på att effekten är starkare ju närmare fällan man kommer.

Några av de större modellerna är ur familjen Mosquito Magnet. Dessa utrotar mygg på ett område på upp till 4000 kvadratmeter. Är det istället bara på altanen man vill hålla myggen borta kan Thermacell vara ett bra alternativ. Dessa fungerar precis som myggmedel (men något bättre) och skyddar ca 20 kvadratmeter.

Ska myggen bekämpas utomhus får man undersöka om det går att dra en sladd till den myggfälla man väljer. Mosquito Magnet går oftast helt på gasol vilket skapar större möjligheter. Finns elnätet på rimligt avstånd är Sveriges mest sålda myggfångare AMT 100 ett billigare alternativ.

Myggfällor vi rekommenderar 

Alla Myggfällor

us 622 myggmedel

#1 Myggmedel – US622

Sammanfattning: Myggsprayen från US622 har i flera olika tester fått utmärkelsen ”Bäst i Test”. Detta bland annat via den oberoende sidan Testfakta.se. Detta myggmedel skyddar mot mygg, knott och minskar risken för att fästingar ska bita sig fast på huden.

Enligt tillverkarna skyddar medlet minst sex timmar. Bör däremot maximalt användas två gånger per dag. Spraya och stryk ev. ut medlet över utsatta ytor.

Pris: ca 79 kr

Läs mer / beställ
sjö och hav myggmedel

#2 Sjö&Hav – Mygg- & Fästingspray

Sammanfattning: Mygg och fästing spray är ett biologiskt nedbrytbart skydd mot insektsbett med doft av citroneukalyptus. Skyddet varar i över sex timmar och kan jämföras med traditionella myggmedel.

Sprayen är mycket enkel att applicera på hud och kläder. Den är växtbaserad och fri från DEET. Den är inte lämplig för barn under 3 år.

Pris: ca 89 kr

Till Butiken
myggstift

#3 Myggstift US 622

Sammanfattning: Ett litet och mycket behändigt myggstift som är lätt att ha med i fickan var än man är. Det är ett mycket effektivt myggmedel som bland annat har utvecklats för att användas av armén i USA.

Skyddar tydligt mot knott och mygg. Utöver det ger den även ett visst skydd mot fästingar. Skyddet verkar i minst fem timmar och ska maximalt användas tre gånger per dag.

Pris: ca 35 kr

Till Butiken

thermacell-reklam

minska kliande myggbett

Myggspray bäst i test (Konflikt med Unicode-kodning)

Sov med öppet fönster (Konflikt med Unicode-kodning)

Få bort myggen

  • Myggfri zon

En myggfri större zon skapas med myggfångare (Mosqutio Magnet rekommenderas då de har fått Bäst i Test) Dessa tar bort mygg på en hel villatomt. Räkna med att maskinen behöver ett par veckor på sig innan beståndet minskats kraftigt. Dessa dödar myggen.

För mindre myggfria zoner kan Thermacell passa bättre. De ger ett skydd på ungefär 20kvm. Framförallt smidig om man är ute och tältar, fiskar eller behöver flexibelt myggskydd. Myggen håller sig borta från den zon som skapas av apparaten.

  • Myggskydd

Inom myggskydd finns framförallt myggnät. Använd på dörrar och fönster för att hålla myggen utomhus. Finns även modeller speciellt tillverkade för båtar eller barnvagnar.

  • Personligt myggskydd

Myggmedel bör finnas  i alla hem under sommaren. Var däremot noga att följa instruktionerna då vissa av dessa medel inte ska användas på barn. Vill du ha myggmedel utan DEET rekommenderas myggmedlet från Sjö & Hav som även fått mycket goda recensioner. Läs mer om mygg – samt se ytterligare produkter.  

Placera ut myggfälla

Var man sätter den gasoldrivna myggfångaren påverkar självklart dess effektivitet. Det finns fem saker att tänka på när det gäller placeringen, för att så många myggor som möjligt ska lockas dit.

  • Höjden

En höjd på mellan 40-70 centimeter från myggfällans botten är att rekommendera.

  • Skugga

Dessutom bör myggmaskinen placeras i skuggan, då den i solen kan bli överhettad. Själva myggfångaren går inte sönder av att bli överhettad, men effekten att locka till och döda myggorna minskas drastiskt. Dessutom är de flesta myggen i skuggan överlag då de inte trivs lika bra i solsken.

  • Vindriktning

Det som många inte tänker på är att vindriktningen har stor inverkan på hur effektiv en myggfälla är. Honmyggen letar efter sina offer medan de flyger emot vinden, för att de sedan ska kunna flyga lätt tillbaka med hjälp av vinden efter att de är fulla av blod. Om det då blåser från söder till norr bör man placera myggfångaren i söder, för att doftämnena ska spridas så att så många myggor som möjligt märker av dem. Det är inte helt lätt att ta hänsyn till detta jämt men det viktigaste är att inte placera den på ett ställe där det blåser kraftigt och ofta.

  • Avstånd från annan föda

Även avståndet är avgörande. Om man ställer ut myggfångaren för nära huset kan myggen lätt dras till människorna i det istället för till maskinen. Ett avstånd på 10-20 meter från stället man vill ha dem bort ifrån är att rekommendera.

  • Nära våtmarker

Dessutom är det bra att placera myggfällan nära våtmarker, på en torr plats, då det är där mygg oftast cirkulerar.

Lycka till att med att bekämpa mygg i sommar. Vi hjälper dig en bit på vägen med att hitta rätt myggfälla.

myggn+ñt-widget

Myggmedel

myggf+ñlla-inomhus