Vi är alla måna om att hålla myggorna borta från oss. Om man exempelvis ska ta en promenad i skogen gäller det att använda myggmedel för att hålla dem borta. Är man hemma på altanen eller i trädgården kan man använda sig av myggfällor, myggfångare eller myggdödare för att hålla nere beståndet av de blodsugande myggen.

Myggmedel vi rekommenderar 

Alla Myggmedel

us 622 myggmedel

#1 Myggmedel – US622

Sammanfattning: Myggsprayen från US622 har i flera olika tester fått utmärkelsen ”Bäst i Test”. Detta bland annat via den oberoende sidan Testfakta.se. Detta myggmedel skyddar mot mygg, knott och minskar risken för att fästingar ska bita sig fast på huden.

Enligt tillverkarna skyddar medlet minst sex timmar. Bör däremot maximalt användas två gånger per dag. Spraya och stryk ev. ut medlet över utsatta ytor.

Pris: ca 79 kr

Läs mer / beställ
sjö och hav myggmedel

#2 Sjö&Hav – Mygg- & Fästingspray

Sammanfattning: Mygg och fästing spray är ett biologiskt nedbrytbart skydd mot insektsbett med doft av citroneukalyptus. Skyddet varar i över sex timmar och kan jämföras med traditionella myggmedel.

Sprayen är mycket enkel att applicera på hud och kläder. Den är växtbaserad och fri från DEET. Den är inte lämplig för barn under 3 år.

Pris: ca 89 kr

Till Butiken
myggstift

#3 Myggstift US 622

Sammanfattning: Ett litet och mycket behändigt myggstift som är lätt att ha med i fickan var än man är. Det är ett mycket effektivt myggmedel som bland annat har utvecklats för att användas av armén i USA.

Skyddar tydligt mot knott och mygg. Utöver det ger den även ett visst skydd mot fästingar. Skyddet verkar i minst fem timmar och ska maximalt användas tre gånger per dag.

Pris: ca 35 kr

Till Butiken

#4 ”Produkt”

Sammanfattning:

Doft:
Förpackning:
Pris:
Helhetskänsla:
Vårt betyg:

Till Butiken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Myggspray bäst i test (Konflikt med Unicode-kodning)   myggmedel utan deet

 

myggspray u562

 

Myggmedel –  Bäst i Test – US622

Myggsprayen från US622 har i flera olika tester fått utmärkelsen ”Bäst i Test”. Detta bland annat via den oberoende sidan Testfakta.se. Detta myggmedel skyddar mot mygg, knott och minskar risken för att fästingar ska bita sig fast på huden.

Enligt tillverkarna skyddar medlet minst sex timmar. Bör däremot maximalt användas två gånger per dag. Spraya och stryk ev. ut medlet över utsatta ytor.

49:-

Läs mer / Beställ

 

sjö och hav myggspray

Mygg & Fästing Spray Sjö&Hav

/Aftonbladet

Mygg och fästing spray är ett biologiskt nedbrytbart skydd mot insektsbett med doft av citroneukalyptus. Skyddet varar i över sex timmar och kan jämföras med traditionella myggmedel.

Sprayen är mycket enkel att applicera på hud och kläder. Den är växtbaserad och fri från DEET. Den är inte lämplig för barn under 3 år.

129:-

Läs mer / Beställ

myggstift

Myggstift US 622

Ett litet och mycket behändigt myggstift som är lätt att ha med i fickan var än man är. Det är ett mycket effektivt myggmedel som bland annat har utvecklats för att användas av armén i USA.

Skyddar tydligt mot knott och mygg. Utöver det ger den även ett visst skydd mot fästingar. Skyddet verkar i minst fem timmar och ska maximalt användas tre gånger per dag.

35:-

Läs mer / Beställ

myggspiraler US622

Myggspiral

Myggspiraler (10pack) tänds på i ena änden och avger en rök som gör att myggen inte vill närma sig området. Ett bra sätt att för att skapa en myggfri zon exempelvis vid matbordet.

Tänk på att dessa kan bli mycket varma så ställ de inte åtkomligt för barn. Ett annat alternativ är att använda en Thermacell som inte blir lika varm och skapar myggskydd för en något större yta.

39:-

Läs mer / Beställ

Läs mer om myggspriral

mygga A rollon

Mygga Original Roll On 50ml

Myggmedel i Rollon som minskar risken för myggbett, insekstbett och fästingar. Enkel att applicera genom att man ”drar streck” på de huddelar som ska skyddas mot mygg.

Var extra nog kring handleder, krage och benslut i det fall som skyddet främst är för att minska fästingbett.

109:-

Lär mer / Beställ

Stick myggmedel från Mygga A

MyggA Stick

MyggA Myggstick är lika effektiv som de övriga myggmedlen från detta välkända märke. Det är lätt att applicera och ger sedan ett fullgott myggskydd.

Många föredrar stick före Roll-On då det är något mindre kladdigt att jobba med. Då skyddet är lika är det mest en ”smaksak” vilken av produkterna som ska väljas.

119:-

Läs mer / Beställ

myggspray Mygga A

Mygga Original Myggspray

Populär myggspray från MyggaA som ger ett effektivt myggskydd under åtta timmar. Utöver mygg kommer även knott och andra irriterande flygande insekter minska. Till viss del minskar även denna myggspray risken för fästingar.

Bör maximalt användas två gånger per dag och på mindre hudytor. En rekomendation är att spraya på kläder m.m. Kom ihåg att ha på nytt skydd efter bad. Ska solkräm användas samtidigt ska myggskyddet appliceras efteråt. Innehåller 9,5% DEET

109:-

Mer info / Beställ

sjö och hav myggmedel rollon

Mygg & Fästing Sjö&Hav Rollon

Mygg och fästing roll-on doftar av citroneukalyptus och ger ett effektivt skydd mot mygg, fästing, broms, knott och älgfluga. Den är biologiskt nedbrytbar och har full verkan i sex timmar.

Produkten bör inte användas på barn under 3 år och kan ge upphov till allvarliga ögonirritationer.

89:-

Läs mer / Beställ


djungelolja mot mygg och knott

Djungelolja

Djungelolja från Cederoth är en klassiker för att stoppa mygg och andra irriterande småinsekter. Ett medel som funnits länge och som fortfarande levererar myggfria somrar. Skyddar även till viss del mot fästingbett.

Djungelolja används bland annat av svenska försvaret. Stryk oljan över de hudområden som behöver myggmedel och därmed myggskydd. Kan upprepas vid behov men gör detta inte mer än tre gånger på en dag.

59:-

Läs mer / Beställ

djungelolja rollon

Djungelolja Roll On

Djungelolja är ett länge beprövat medel för att stoppa mygg, knott och även minska risken för fästingbett.

Att använda Roll On är enklare än flaskan ovan då man minimerar spill och kladd. Stryk på de områden som ska skyddas mot myggen.

79:-

Läs mer / Beställ

akla myggservetter

Myggservetter

Myggservetter som skapar skydd mot fästingar, mygg och knott. Enkla att använda för att applicera myggmedlet på delar av kroppen. 

Används enbart på mindre delar av kroppen. Exempelvis används en myggservett för att smörja in en arm. Används extra begränsat på barn.

39:-

Läs mer / Beställ

FAQ

Finns det myggmedel utan DEET?

Ja, det finns myggmedel utan det syntetiska medlet DEET. Ett exempel är det växtbaserade myggmedlet från Sjö & Hav som är både miljövänligt och fritt från DEET.

Hjälper myggmedel mot fästingar?

Många, men inte alla, av dom myggmedel som finns skyddar mot flera typer av bitande insekter, däribland fästingar. Man kan alltså undvika fästingbett genom att smörja sig med vissa typer av myggmedel.

Hur många gånger per dag kan man applicera myggmedel på kroppen?

Det är lite olika från produkt till produkt men generellt ska man inte applicera myggmedel mer än ca 2–3 gånger per dag. Skyddet är långvarigt och därför är det heller inte nödvändigt att ta på det fler gånger.

Kan man använda myggmedel när man är gravid?

Ja, dom flesta myggmedel går bra att använda trots graviditet. Tänk bara på att vara särskilt noggrann med att läsa bruksanvisningen samt följa dom restriktioner som finns. Använd täckande kläder i första hand och komplettera med myggmedel vid behov.

Kan man sola när man har smörjt in sig med myggmedel?

ja, det är ingen fara att visats i direkt solljus när man har myggmedel på kroppen. Tänk dock på att först applicera solkräm och låt denna torka innan du tar på myggmedel.

Test av myggmedel

Vi är alla måna om att hålla myggorna borta från oss. Är man hemma på altanen eller i trädgården kan man använda sig av myggfällor, myggfångare och myggdödare för att hålla nere beståndet av blodsugande insekter. Men om man exempelvis ska ta en promenad i skogen gäller det att använda något för att hålla dem borta från en utan dessa maskiner.

Bästa myggmedlet ?

Nedan presenteras de myggmedel som är välavvägda och som även blivit utnämnda att vara de bästa enligt oberoende tester av Testfakta. Dessa säger bland annat att ” – US622 och Mygga Natural var bättre än övriga medel i testet.

myggspray u562 Stick myggmedel frÃ¥n Mygga A

Välja rätt myggmedel

Roll on

mygga A rollonDet finns flera varianter av roll on som man kan använda innan man beger sig ut i skog och mark. Om man väljer MyggA Stick så är fördelen att man bara behöver dra ett streck över exponerad del av huden så håller sig de bitande insekterna borta. MyggA Stick hjälper även att hålla fästingarna borta.

Djungelolja är ett gammalt beprövat myggmedel som hjälper att hålla mygg och knott på avstånd. i andra förpackningar kan djungeloljan vara svår att hantera, att det blir för mycket och för kladdigt. men med en roll on är det enkelt att applicera och sedan smörja ut över huden.

US622 har även de en roll on där innehållet är framtaget för den amerikanska armén. Med tanke på att de varit runt om i världen lär det fungera på olika typer av bitande insekter. Producenten utlovar även en minskad risk för bett av fästing.

Myggspray

US622 kommer även i form av spray. Efter behandling kan man förvänta sig att insekterna låter en vara i minst sex timmar. Man får endast använda detta medel två gånger per dag och man råds att bara spraya utsatta ytor av hud och begränsa användningen i ansiktet.

Myggservetter

Myggservetter som man smörjer in utsatta ytor med ger skydd mot mygg och fästingar. Kom ihåg att dessa servetter är fyllda av bekämpningsmedel och att de inte ska lämnas i naturen!

Myggspiral

Om man slår läger ute i skog och mark är risken att myggmedel som roll on eller spray inte kommer vara tillräckligt. Det är då det är smidigt att ha med sig ett tio-pack med myggspiraler från US622. Dessa spiraler används fördelaktigt utomhus och ger skydd från olika typer av oönskade insekter i upp till åtta timmar. En bra hjälp för en god natts sömn under myggtäta sommarmånader!

Mygglampa

En mygglampa fungerar på samma sätt som en myggfångare för inomhusbruk. Det är precis som nedanstående Myggljus inte ett myggmedel i ordets rätta bemärksele. Men de hjälper i alla fall till att hålla myggen borta.

I en mygglampa attraheras myggen av ett ultraviolett ljus som gör att de flyger in i lampan. Väl där bränns de snabbt och effektivt ihjäl. Dessa fungear bra inomhus men har inte kapacitet att användas utomhus. Hänger man den inne bör man tänka på att ultraviolett ljus inte är bra för ögonen så häng den högt.

Myggljus

Ett myggljus kan innehålla olika ingredienser men likheten är att det avsöndrar doft som gör att myggorna inte vill komma i närheten. Många myggljus är inte avsedda för att användas inomhus.

Vilket myggmedel passar dig? Det beror främst på var du ska vara och hur stora myggproblemen är. Många gånger får man prova sig fram till den bästa lösningen.

övrigt utbud

myggn+ñt-widget   myggf+Ñngare-widget   Mot myggbett