VÄLJ RÄTT MYGGNÄT TILL DÖRREN

Solen värmer, blommorna vaknar och motorcyklarna börjar erövra vägarna igen. Våren och sommaren kommer och lika så myggen. Se till att förbereda dig med passande myggnät. Utbudet är stort och genom att välja rätt nät håller man myggen borta på behörigt avstånd. Här presenterar vi några olika lösningar för att hålla dörren öppen och inbjudande – utan att myggen tar sig in.

En väg att gå är att ha dörren stängd hela sommaren. Men det finns bättre lösningar. En hel del olika till och med.

myggnät dörr

  • Med kardborreband och tyngder

Ett alternativ är att köpa speciellt myggnät till dörren som fästes på dörrkarmen och som sedan faller ner mot golvet. Genom små tyngder längst ner håller sig nätet sträckt. På mitten av nätet (mitten av dörröppningen) finns öppningen som försluts av kardborreband.

Ett mycket enkelt och billigt sätt att stoppa myggen vid dörren. Men – nackdelen är att det lätt blir glipor. Både längst ner mot golvet och där kardborrebanden ska mötas. 275cm gånger 75cm.

Priset ligger på ca 120kr.

Köp detta myggnät

  • Med ram och magnetism

Ett tätare alternativ är att välja ett myggnät som är monterat i en karm. Karmen monteras i ett fönster- eller dörröppning. Nätet dras sedan ur en rulle och i en skåra fram till andra sidan av dörrkarmen. Som en skjutdörr som enbart består av myggnät. Hela högerdelen är av magnet och skapar ett tydligt fäste mot högerkarmen.

I och med det långa magnetfästet samt listen på golvet blir det totalt tätt mot myggen. Enklare att öppna och stänga samt tätare. Men..mycket dyrare.

Måttbeställs.

Pris är ca 3000kr för en enkeldörr.

 

  • Skapa egen lösning med enkelt myggnät

En väg är att klippa, sy och skapa en egen lösning. Med andra ord att köpa löpmeter och skapa en lösning som är unik för just dig. Vissa tygbutiker säljer på rulle man annars går det att köpa färdiga stora biter. Vi har exempelvis hittat ett nät som mäter 500 cm gånger 150cm. Stort nog (med marginal) att täcka en hel dörröppning.

Köp detta myggnät