taon bromsfälla
Bild: Skadedjursbutiken.se

Bromsfälla Taon-X

För den som störs av bromsar och hästflugor i till exempel trädgården eller vid poolen, kan det vara läge att skaffa sig en bromsfälla. Taon-X är med en täckningsyta på hela 10 000 kvadratmeter perfekt för jobbet – oavsett om man har stor eller liten tomtyta. En av de mest utmärkande fördelarna med Taon-X är den inte utsöndrar miljöfarliga ämnen eller gifter.

Den här bromsfällen reducerar bromsbeståndet med upp till 95 procent, något som kan innebära en daglig fångst på 200 – 300 bromsar och hästflugor per dag.

1799 :-

Till Butik / Beställ


Produktinfo

Taon-X är intelligent utformad – istället för att arbeta med olika typer av gifter eller andra miljöfarliga ämnen, är Taon-X istället designad till att spela på bromsarnas fysiska svagheter. Bland annat är deras syn tämligen begränsad, då de bara kan uppfatta ljus och mörker som kontraster (tänk ungefär som en värmekamera).

Det här utnyttjar bromsfällan på ett smart sätt – den svarta kulan i mitten simulerar nämligen bakdelen av ett djur. För att ytterligare spela på bromsarnas begränsade synförmåga är den också omgiven av ett vitt hölje, med syftet att stärka kontrasterna ännu mer.

När den svarta kulan hettas upp av solen blir den genast ett lovligt byte för bromsen, som nästan undantagslöst lockas till fällan.

Utformad efter bromsarnas flygegenskaper

När de lockas mot kulan börjar de tämligen omgående att leta efter ett bra ställe att bita på. Vid det tillfälle de märker att kulan egentligen inte är ett djur är det dock redan försent. Bromsar kan nämligen bara flyga uppåt, något som leder till att de flyger rätt in i fångstfällan. Detta tack vare det kringliggande vita och kontrastgivande höljet.

 

Funktioner och egenskaper

  • Täcker en yta på ungefär 10 000 kvadratmeter
  • Utsöndrar varken gifter eller miljöfarliga ämnen
  • Lurar bromsen genom att simulera bakdelen av ett djur

Teknisk information

  • Förzinkad ram. Godtjocklek: 2 millimeter
  • 1,2 meter i diameter
  • Färger: Vit (tratten) och svart (bollen)
  • Höjd över marken: 2,2 meter
  • Vikt: 20 kg
  • Tillbehör: Hexnyckel, luftpump och en borrskruv till bottenröret

övrigt utbud

myggf+Ñngare-widget  Myggmedel thermacell-widget-2