ÄR SILVERLINE MYGGFRITT MOBIL ETT ALTERNATIV?

Det allra flesta myggbekämpningsprodukter bygger på lukt. Det är allt från myggmedel och myggspiral till den nu mer mycket använda och populära Thermacell. Men det finns även andra sätt att få bort myggen. Det anser i alla fall märket Silverline som tagit fram en portabel myggjagare. Det ser ut som ett stort halsband med en medaljong på. Denna lilla apparat ger ifrån sig ett ljud som honmyggorna ska hållas på behörigt avstånd med. Enligt tillverkaren ska det skapa en myggfri zon på en kvadratmeter.

Ljudet är på en nivå som gör att människor och djur kan uppfatta det men det är inte farligt på något sätt för varken djur eller människor.

Fördelen med SilverLine Myggfritt Mobil är att den är så portabel. Den är lätt att ta med och utöver det är den betydligt mindre krånglig än myggspiraler och Thermacell. Dessutom finns ju inte risken för hudutslag eller missfärgningar på kläderna på grund av kladdigt myggmedel.

Nackdelen då? Vad händer om andra ljud finns i närheten? Kan detta störa SilverLine? Det framgår inte i produktbeskrivningen.

Produkten kan köpas på Tradgardvillaliv.se

Andra alternativ

Thermacell – Stor myggavstötare som finns i några olika modeller. Är stor som en 0,5 litersförpackning och avger en gas som myggen inte tycker om. Fungerar som en klassisk myggspiral men med myggplattor som värms upp och skapar gasen. Men detta med fördelen att den är mer portabel. Däremot större och klumpigare än produkten ovan. Dessutom dyrare.

Myggplåster – Ett litet plåster som sätts på handen och därmed ska skydda hela arm/hand från myggbett. Enkelt och inte lika kladdigt som myggmedel. Nackdelen då – Enligt flera tester ger plåstret inte alls samma skydd som klassiskt myggmedel. Avstå.

Myggmedel: Nackdelen är att riktigt små barn inte ska ha myggmedel. Dessutom att det kan vara kladdigt att hålla på med. Men effektivast personskyddet på marknaden enligt ett flertal tester.